#μένουμε_σπίτι: 8 Κανόνες Ατομικής Υγιεινής της καραντίνας...και όχι μόνο!

8.4.20

Αγαπητοί αναγνώστες (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό), σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που διανύει ολόκληρος ο πλανήτης τον τελευταίο καιρό, είναι καθήκον μας να δείξουμε υπευθυνότητα και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας!
#μένουμε_σπίτι, δεν βγαίνουμε έξω (εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος, π.χ εργασία, αγορές ειδών πρώτης ανάγκης, γιατρός, κ.α), ακολουθούμε τις οδηγίες του κράτους και δεν ξεχνάμε για κανένα λόγο να τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής

1. Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με νερό και σαπούνι (κοινό ή αντισηπτικό, δική σου είναι η επιλογή!) και τα στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα ή χειροπετσέτες μιας χρήσης.
2. Δίνουμε βάση και στην στοματική υγιεινή. Βουρτσίζουμε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα τα δόντια μας και χρησιμοποιούμε αυστηρά την προσωπική μας οδοντόβουρτσα! Φυσικά, καλοδεχούμενος είναι και ο καθαρισμός της γλώσσας μας.
3. Πλένουμε τακτικά το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά μας με τα κατάλληλα προϊόντα.
5. Κόβουμε τακτικά τα νύχια μας, καθώς τα μακριά νύχια είναι εστία βακτηρίων. 
6. Φοράμε καθημερινά καθαρά εσώρουχα, κάλτσες και ρούχα. 
7. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε φροντίζουμε να καλύπτουμε τη μύτη και το στόμα μας με το εσωτερικό του αγκώνα ή με ένα καθαρό χαρτομάντηλο (το οποίο μετά θα πετάξουμε σε καλάθι σκουπιδιών, χωρίς να αγγίξουμε τις γύρω επιφάνειες και στη συνέχεια θα πλύνουμε πολύ καλά τα χέρια μας).
8. Στην περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε εκτός σπιτιού, φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας υγρό αντισηπτικό ή αντισηπτικά μαντηλακια, καθώς και χαρτομάντηλα.

Φυσικά, δεν παραλείπουμε να κρατάμε το σπίτι μας καθαρό και να αερίζουμε καθημερινά τους χώρους! 

#μένουμε_σπίτι λοιπόν, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, δίνουμε βάση στον εαυτό μας και ίσως όταν βγούμε από όλο αυτό, να έχουμε γίνει καλύτεροι! 
Πιο συνειδητοποιημένοι, πιο υπεύθυνοι, πιο ευγενικοί, πιο χαμογελαστοί, πιο...άνθρωποι! 

Αυτά από εμένα! 

Μέχρι το επόμενο post (και για όσο χρειαστεί)...#μένουμε_σπίτι - μένουμε ασφαλείς!

You Might Also Like

0 comments

Blog Archive

Popular Posts

Instagram