Πώς φροντίζω να έχω υγιή δόντια και ούλα

18.1.21


Αφού ξυπνήσω το πρωί, ξεκινώ την ημέρα μου ακολουθώντας πιστά την πρωινή μου ρουτίνα περιποίησης και ένα από τα βήματα που συμπεριλαμβάνει η ρουτίνα μου είναι το βούρτσισμα των δοντιών (αναμενόμενο θα πείτε). 

Έχω επιλέξει και χρησιμοποιώ την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα PRO 700 Sensi UltraThin της Oral-B, σε ένα πανέμορφο γαλάζιο χρώμα, η οποία έχει κεφαλή ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητα δόντια και ούλα, που ματώνουν εύκολα. 
Οι λεπτές και μαλακές ίνες της οδοντόβουρτσας καθαρίζουν απαλά και αποτελεσματικά την επιφάνεια των δοντιών, αλλά και ανάμεσα τους, ενώ παράλληλα η κεφαλή της ταλαντεύεται, περιστρέφεται και πάλλεται, αφαιρώντας έτσι περισσότερη πλάκα σε σχέση με μια απλή οδοντόβουρτσα. 
Έχει χρονοδιακόπτη 2 λεπτών, που με βοηθάει να βουρτσίζω τα δόντια μου τόσο όσο συνιστούν οι οδοντίατροι και είναι επαναφορτιζόμενη.

Δεν έχω βρει ακόμα κάποια υπερβολικά αγαπημένη μου οδοντόκρεμα. Έτσι, επιλέγω συνήθως όποια βρίσκω σε προσφορά που στο παρελθόν με είχε αφήσει ευχαριστημένη. 
Πρόσφατα, διάβασα για κάποιες οδοντόκρεμες της Parodontax που είναι ιδανικές για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας των ούλων και σκέφτομαι να δοκιμάσω κάποια από αυτές την επόμενη φορά, μιας και τα ούλα μου είναι αρκετά ευαίσθητα. Πείτε μου στα σχόλια αν έχετε δοκιμάσει οδοντόκρεμες της Parodontax και αν αξίζουν τελικά..

Στοματικό διάλυμα δεν χρησιμοποιώ πολύ συχνά, μιας και δεν είμαι φαν, όμως είδα πως κυκλοφορεί ένα φυσικό στοματικό διάλυμα της Apivita με Πρόπολη και Δυόσμο, το οποίο έχει αρκετά καλές κριτικές και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Μόλις έχω άποψη θα σας ενημερώσω! 

Φυσικά, δεν παραλείπω την επίσκεψη στον οδοντίατρο οπωσδήποτε μία φορά το χρόνο!

Όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς, δεν κάνω κάτι τρομερά διαφορετικό από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Απλώς ακολουθώ πιστά βασικούς κανόνες και φροντίζω για την καθημερινή υγιεινή της στοματικής μου κοιλότητας. 

Εσείς πώς φροντίζετε να έχετε υγιή δόντια και ποιά είναι η αγαπημένη σας οδοντόκρεμα; 

Μέχρι το επόμενο post...να θυμάστε: "Όμορφα δόντια, είναι τα καθαρά δόντια."

You Might Also Like

0 comments

Blog Archive

Popular Posts

Instagram